Vývoj a současný stav zemědělského pojištění v ČR a SR. - Bibzová, Ivana
Vývoj poľnohospodárskeho poistenia od prvopočiatku po súčasnosť. Pojem poistenie poľnohospodárskych rizík. Funkcie systému poľnohospodárskeho poistenia. Špecifické produkty poľnohospodárskeho poistenia. Stanovenie výšky poistného plnenia. Riziká, ktoré ovplyvňujú rozvoj poľnohospodárstva. Nástroje, ktoré sú používané v oblasti riadenia poľnohospodárskych rizík