Globalizačné aspekty súčasného marketingu - Čihovská, Viera
Dôležitosť a význam marketingovej koncepcie v podmienkach globálnej ekonomiky v teoretickej, ako i praktickej rovine. Dve hľadiská chápania súčasného marketingu. Mikro a makromarketing. Hlavné prvky moderného marketingu. Globalizácia podniku a globálny podnik. Podnikateľské subjekty a realita globalizácie. Marketingové stratégie pre svetové trhy. Štandardizácia. Faktory, ktoré podporujú štandardizáciu produktu. Štandardizácia v komunikačnej, distribučnej a cenovej politike. Vplyv globalizácie na marketingové aktivity firiem.