Specifika hospodářského cyklu ve vybraných tranzitivních ekonomikách - Czesaný, Slavoj
Zámerom analýzy vývoja hospodárskeho cyklu vo vybraných tranzitívnych ekonomikách (Česko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko) je charakterizovať príčiny a dôsledky výkyvov ekonomickej aktivity v rokoch 1990-2003. Opiera sa o súčasť teórie hospodárskeho cyklu, ktorého základom sú súvislosti medzi makroekonomickou rovnováhou a ekonomickým vývojom. Mapovanie kontextu medzi premenami ekonomického prostredia a charakterom vývoja ponukovej a dopytovej strany ekonomiky.