Cenové indexy zahraničního obchodu a jejich využití pro deflaci - Mrázek, Jiří
Indexy cien dovozu a vývozu tovaru. Váhová schéma indexu. Sledovanie cien pre index. Typy počítaných indexov. Aktualizácia cenového indexu, kvalitatívne očisťovanie. Vybrané cenové indexy služieb v zahraničnom obchode. Cenové indexy "unit value". Použitie cenových indexov pre výpočet ukazovateľov zahraničného obchodu v stálych cenách. Deflácia v štatistike zahraničného obchodu. Deflácia v praxi ČSÚ. Deflácia v národných účtoch.