Bude Kremnica opäť zlatá? - Ryník, Jozef
Polemika o obnovení ťažby zlata v Kremnici. Geologický prieskum v Šturci pri Kremnici. Argumenty podporovateľov ťažby zlata oproti argumentom ochranárov, miestnych obyvateľov a podnikateľov.Obavy z použitia jedovatého kyanidu sodného. Podpora rozvoja turizmu v Kremnici.