Premeny potravinových vertikál na Slovensku - Simon, Zsolt
Otvárací prejav ministra pôdohospodárstva SR na seminári Svetovej banky a VÚEPP (8. júna 2005 na VÚEPP v Bratislave). Vplyv Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ na vývoj nášho agropotravinárskeho odvetvia. Podiel agropotravinárstva na tvorbe HDP, investície zo zahraničných zdrojov, agropotravinársky vývoz. Znižovanie podielu prvovýrobcov na cene konečného výrobku pre spotrebiteľa. Zosilňovanie spojenia medzi prvovýrobcami, spracovateľmi a obchodníkmi. Organizovanie prepravných tokov (logistiky) medzi jednotlivými partnermi. Vertikálna integrácia v agropotravinárstve.