Zmeny v štruktúre trhov v mliekárenskom sektore v Maďarsku - Fertő, Imre
Vývoj potravinárskych reťazcov v Maďarsku v období rozsiahlej reštrukturalizácie v posledných 15 rokoch. Vstup nadnárodných spoločností do potravinových reťazcov výrazne zmenil štruktúru maloobchodu a veľkoobchodu s potravinami. Nadnárodné spoločnosti ovplyvnili nielen veľký počet malých a stredných maloobchodných predajní, ale aj výrobcov potravín a poľnohospodárskych výrobcov. Zmeny v štruktúre trhov vo vertikálnom reťazci v mliekarenskom sektore. Článok skúma činnosť a expanziu supermarketov, do akej miery supermarkety ovplyvňujú malých výrobcov a ako sa výrobcovia prispôsobujú vzniknutej situácii. Otázka podpory malých výrobcov vo vzťahu k super a hypermarketom a konkurencieschopnosť mliekarenského sektoru.