Spider analýza českého potravinářského průmyslu v letech 2002-2003 - Mejstříková, Lenka
Zo Spider analýzy, ktorá podáva prehľad o postavení jednotlivých odborov v rámci celého potravinárskeho priemyslu vyplynulo, že najlepšie výsledky v roku 2003 v Čechách dosiahla výroba nápojov. Priemerné výsledky na úrovni odvetvia dosiahla väčšina ukazovateľov výroby ostatných potravinárskych výrobkov. Horšie výsledky boli zaznamenané u odborov spracovávajúcich agrárne suroviny živočíšneho pôvodu. Tu možno očakávať intenzívny proces reštrukturalizácie. Pritom celková úroveň efektívnosti odvetvia potravinárskeho priemyslu v roku 2003 v porovnaní s rokom 2002 poklesla.