Vývoj vybraných ukazovateľov potravinárskeho priemyslu v SR za roky 1999-2003 - Belešová, Svetlana
Príspevok monitoruje najmä vývoj ukazovateľov produkcie, počtu podnikov a zamestnaní v spojitosti s niektorými ďalšími súvisiacimi ukazovateľmi (napr. zahraničný kapitál, investície, dotácie, produktivita práce) v členení podľa zoskupení 16 výrobných potravinárskych odborov a súčasne v triedení tak podľa veľkosti, ako aj miery úspešnosti hospodárenia subjektov. Špecifickým pohľadom na vývoj potravinárskych odborov je posúdenie úrovne koncentrácie podľa zvolených metód.