Tendencie v spotrebe a produkcii piva v SR a v Európskej únii - Masár, Ivan
Definovanie vývojových trendov pivovarníckeho priemyslu a tendencií v spotrebe piva, so zameraním na členské štáty EÚ. Pivo patrí v EÚ medzi najviac kupované alkoholické nápoje. Predaj piva na Slovensku dosahuje okolo pätiny objemu predaja Českej republiky, ktorej pivovarnícky priemysel patrí medzi desať najväčších v EÚ. V spotrebe piva na obyvateľa však dosahujeme polovicu úrovne Českej republiky. Svetová produkcia piva v rokoch 2000-2003, odhad na 2004. Produkcia , spotreba, export, import na Slovensku a vo vybraných členských štátoch EÚ v roku 2003, 2004. Počet pivovarov na Slovensku, v Českej republike a v Nemecku.