Strategy related factors of business entity structure and behaviour - Hron, Jan
Každý podnikateľský subjekt smeruje svoje chovanie k dosiahnutiu vymedzených strategických cieľov. Formulácia stratégie predstavuje proces k dosiahnutiu takého modelu chovania, ktorý využíva príležitosti vo vonkajšom prostredí pri optimálnom využití jednotlivých zdrojov tak, aby boli uspokojené záujmy hlavných záujmových skupín. Možnosť vytvorenia alternatív stratégie je výrazom "zdravia" podnikateľského subjektu a je zároveň podmienkou úspechu pri vytváraní metodického postupu pre výber najprijateľnejšieho variantu riešenia. Analýza vonkajšieho a vnútorného prostredia. Implementácia stratégie ako najkomplexnejšia fáza stratégie procesu riadenia a jej dôležitosť pre úspech vybranej stratégie.