Construction of a knowledge based portal for agribusiness - Havlíček, Jaroslav
Virtuálny portál je navrhnutý tak, aby používateľom sprostredkoval prístup k informáciám a nástrojom na podporu rozhodovania z jedného miesta. Virtuálny portál ilustruje príklady hodné nasledovania formou prípadových štúdií, ktoré sú kódované podľa troch základných dimenzií: oblasť, doména, ciele. Druhý zdroj znalostí je založený na softvérových balíkoch, ktoré sú sprostredkované používateľom vrátane úžívateľskej podpory. Tretia časť portálu sprostredkováva prístup do existujúcich databází, ktoré môžu byť pri rozhodovaní v oblasti agrobiznisu užitočné. Všetky tieto piliere sú doplnené on-line konzultačnou službou.