Knowledge economy in the content of education, research and consulting at the faculties of economics - Podolák, Alojz
Znalostná ekonomika je vzdelávanie súvisiace s deklaráciou a obsahom Lisabonskej stratégie - Dokonalá Európa a na ňu nadväzujúcej stratégie konkurencieschopnosti členských štátov EÚ do roku 2010. Možno ju definovať ako vzdelávanie o problematike výchovy študentov, profesnej výchovy manažérov a obyvateľstva, vzdelávanie o stratégiách konkurencieschopnosti a vzdelávanie o realite a obsahu zdokonaľovania informačnčj spoločnosti. Znalostná ekonomika znamená svetovosť a maximalizáciu medzinárodných vzťahov a zároveň víziu dobiehania lídrov svetovej ekonomiky.