Adaptation of the Czech viniculture to the conditions of the European Union - Tomšík, Pavel
Zmeny v odvetví vinohradníctva a vinárstva v Českej republike v období pred vstupom do EÚ (1. 5. 2004). Vo väzbe na legislatívu EÚ sa zmenila aj legislatíva pre toto odvetvie. Kvantitatívne charakteristiky odvetvia - plocha viníc, počty pestovateľov vínnej révy a producentov vína, vytvorenie pracovných miest, záujem spotrebiteľov o konzumáciu vína. Cena hrozna. Dovoz vína do Česka trvale prevyšuje vývoz.