Malé a stredné podniky v globálnom hospodárskom prostredí - Pavlík, Adrián
Prejavy globalizácie a ich vplyv na malé a stredné podniky. Rast mimoriadnej sily nadnárodných korporácií. Vytváranie nových integračných zoskupení. Bariéry konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov. Nástup éry outsourcingu a offshoringu. Informatizácia a rastúce nároky na kvalifikovanosť pracovnej sily. Zmeny foriem zamestnávania. Nadmerné odvodové zaťaženie malých a stredných podnikov. Nárast čiernej a šedej ekonomiky.