Ekologická cena rastu čínskeho obra - Pressburg, Adrian Peter
Dôraz na hospodársky rast Číny. Čínska vláda sa však už hlási aj k ochrane životného prostredia. Čínske tovary zaplavujú celý svet, avšak z Číny sa odplavujú aj priemyselné exhaláty. V Číne je hlavnou prioritou hospodársky rozvoj. Na scénu však nastupujú ekologické otázky. Ekologické myslenie. Obnoviteľné zdroje. Hľadanie východísk na zlepšenie ochrany životného prostredia.