<The> Czech agricultural insurance market and a prediction of its development in the context of the European Union - Vávrová, Eva
Analýza možných spôsobov eliminácie rizík ohrozujúcich poľnohospodársku produkciu, charakteristika základných prístupov k obmedzeniu či odstráneniu realizácie rizík vyskytujúcich sa pri poľnohospodárskej činnosti. Rozbor možností eliminácie rizík je zameraný na systémy poľnohospodárskeho poistenia v krajinách EÚ a na súčasnú situáciu v poľnohospodárskom poistení v Česku, kde existuje štátna finančná podpora poľnohospodárskeho poistenia. Štát prispieva na poistné pri poistení plodín (až 30 percent), pri poistení nákazy hospodárskych zvierat (až 15 percent). Aktívne krytie poľnohospodárskych rizík ponúkali v roku 2004 tri poisťovne. Výška celkového poistného.