Využitie štatistiky v marketingovom výskume (1/2) - Rimarčík, Marián
Základné pojmy štatistiky, ktorých ovládanie je predpokladom úspešne realizovaného marketingového výskumu. Štatistická jednotka, premenná a hodnota premennej. Delenie premenných a ich charakteristika. Výskum korelačný a experimentálny. Exploratívny a konfirmatívny výskum. Metódy opisnej štatistiky. Jednorozmerná deskriptívna štatistika. Dvojrozmerná deskriptívna štatistika číselných premenných. Dvojrozmerná deskriptívna štatistika slovných premenných. Dvojrozmerná deskriptívna štatistika číselnej a slovnej premennej.