Občan má právo ovplyvniť výsledok - Lenická, Lenka
Právo verejnosti zúčastniť sa na rozhodovacom procese v záležitostiach životného prostredia. Aarhurský dohovor - 1. prístup verejnosti k informáciám o životnom prostredí, 2. účasť verejnosti na rozhodovacom procese, 3. prístup verejnosti k spravodlivosti v záležitostiach životného prostredia. Zainteresovaná verejnosť.