Marginal regions in Slovakia and their developmental disposabilities - Gajdoš, Peter
Problematika marginality území na Slovensku. Priblíženie obsahovej náplne marginality regiónov, jej faktorové sýtenie ako aj jej priestorová lokalizácia. Naznačenie možností riešenia problémov marginálnych regiónov, ich rozvojové disponibility, ako aj potreby aplikácie istých demarginalizačných aktivít, ako súčasti modernizačných procesov a ich dynamizácie v týchto územiach. Rozpory medzi zámermi regionálnej politiky SR a reálnou situáciou v riešení problémov marginálnych regiónov.