Principy modelů nové ekonomické geografie - Andrle, Michal
Pojem "nová ekonomická geografia". Princípy a mechanizmy modelu tzv. novej ekonomickej geografie. Základné myšlienky modelu jadra a periférie. Štruktúra modelu jadra a periférie. Priestorová rovnováha v modeloch dvoch regiónov. Migračná dynamika modelu jadra a periférie. Možnosti rozšírenia modelu.