Sklon k spotrebe v sektore domácností na Slovensku - Vladová, Anna
Dôvody intertemporálnej substitúcie medzi spotrebou a úsporami v sektore domácností na Slovensku. Metodické vymedzenie analyzovaného ukazovateľa sklon k spotrebe a jeho vývoj v období rokov 1993 až 2004. Stručný prehľad všeobecných faktorov posilňovania sklonu k spotrebe, ako aj faktorov, špecifických pre tranzitívne krajiny s modifikovaným dopadom na slovenskú ekonomiku. Analýza vývoja disponibilného dôchodku na Slovensku ako určujúceho faktora spotreby so zameraním na vysvetlenie zlomov vo vývoji spotrebných preferencií.