Teoretické koncepce hospodářské soutěže - Paneš, Patrik
Prvopočiatky ochrany trhu. Klasická koncepcia voľnej súťaže. Neoklasická ekonomická škola. Koncepcia dokonalej konkurencie (Freiburská škola). Inštitucionálny prístup.Americký inštitucionalizmus. Neo-rakúsky pohľad. Koncepcia optimálnej intenzity súťaže. Koncepcia účinnej súťaže (Harvardská škola).Koncepcia prežitia (Chicagská škola).