Social and territorial identifications of the rural population and its activating potential - Strussová, Mária
Možnosti aktivizácie vidieckeho obyvateľstva prostredníctvom ich sociálno-priestorových identifikácií. Autorka vychádza z výsledkov sociologického výskumu, ktorý umožňuje analyzovať niektoré vybrané problémy sociálno-priestorovej identity vidieckeho obyvateľstva, najmä: vzťah k sídlu, sídelnú stabilitu a autochtónnosť, rozvojové perspektívy sídiel, kvalitu spoločenských a občianskych vzťahov na vidieku. Atraktivita sídla, sídelná emancipácia, revitalizácia obecných spoločenstiev.