Changes in Slovak countryside human potential during the transformation period - Moravanská, Katarína
Dôležitosť skúmania ľudského potenciálu nielen vidieckych obcí, ale lokálnych spoločenstiev ako takých. Význam endogénneho modelu rozvoja územia pre rozvoj vidieckych obcí a ľudských disponibilít ako rozhodujúceho faktora rozvoja územia. Zmeny, ktoré sa udiali v oblasti charakteristík ľudského potenciálu od roku 1989 v slovenských obciach. Situácia v rôznych typoch obcí, rôzne regionálne diferenciácie v tejto oblasti.