Řízení a plánování průmyslu v sovětské okupační zóně Německa - Jančík, Drahomír
Vývoj hospodárskej správy od tzv nemeckých ústredných správ (Deutsche Zentralverwaltungen) zavedených ako prevodné páky k realizácii príkazov Sovietskej vojenskej administratívy v Nemecku, po vytvorenie Nemeckej hospodárskej komisie (Deutsche Wirtschaftskommission) ako centrálneho hospodárskeho orgánu v sovietskej okupačnej zóne.