IAS/IFRS - Požadavky na zveřejňování - Hruška, Vladimír
Povinne zverejňované informácie podľa IAS/IFRS. IAS - 17 Lízingy. Cieľom štandardu je stanoviť pre nájomcov a prenajímateľov vhodné účtovné postupy a údaje na zverejňovanie vo vzťahu k lízingu. Požiadavky na zverejňovanie rozdeľujeme na údaje vzťahujúce sa k: finančnému lízingu u nájomcu a u prenajímateľa, operatívnemu lízingu u nájomcu a prenajímateľa.