Výzvy antimonopolní politiky v 21. století - Paneš, Patrik
Kľúčové momenty historického vývoja pohľadu na ochranu konkurencie v 20. storočí - storočí boja proti monopolu. Teoretické aspekty skúmania problematiky. Praktické skúsenosti z nemeckého územia - európskej kolísky antimonopolnej politiky. Súťažná politika Európskeho spoločenstva, ktorá tvorí základ antimonopolného práva členských krajín Európskej únie. Reforma súťažnej politiky na prahu 21. storočia.