K ekonomickým okolnostem utváření komunistického režimu v Číne v prvních letech jeho existence - Skřivan, Aleš
Stav činskej ekonomiky v období prevzatia moci komunistami. Základná charakteristika čínskeho hospodárstva a jeho najvýznamnejších problémov. Analýza prvých krokov novej komunistickej vlády, ktoré mali bezprostredný vplyv na čínsku ekonomiku.