Univerzity v epoše tzv. společnosti vědění - Petrusek, Miloslav
Základom textu je prednáška prednesená na slávnostnom zhromaždení v Karolíne 7. apríla 2005 k 657. výročiu založenia Karlovy univerzity. Úvahy o poslaní, roli, možnostiach a perspektívach univerzít v epoche tzv. znalostnej spoločnosti.