Historické a myšlenkové pozadí New Dealu - Tajovský, Ladislav
Základné vymedzenie a charakteristika New Dealu. Korene sociálno-ekonomického uvažovania tvorcov New Dealu. New Deal ako koncept vychádzajúci z minulosti a reagujúci na Veľkú krízu.