Slovenská vysokoškolská veda a základný výskum - Ostrovský, Ivan
Definícia vedy. Univerzity a vedecký výskum. Stagnácia Slovenska v oblasti vedy a základného výskumu. Vedomosti a inovácia - faktory hospodárskeho rastu. Selektívna podpora základného výskumu na univerzitách. Integrácia výskumu v centrách a podpora budovania výskumnej infraštruktúry. Príloha: Stručné porovnanie výkonnosti vysokých škôl v základnom výskume.