Prognóza rozvoja a využívania vedy a techniky do roku 2005 - Spáčilová, Ružena
Metodické východiská prognózy vedy a techniky. Štátny program Prognóza rozvoja a využívania vedy a techniky s horizontom do roku 2015 metódou Technology foresight (technologického predvídania). Stanovenie priorít stratégie rozvoja vedy a techniky na Slovensku: 1. Rozvíjanie a uplatňovanie pokročilých technológií. 2. Podporovanie udržateľného rozvoja. 3. Zvyšovanie inovačnej výkonnosti spoločnosti. Návrh systémovýcxh priorít výskumu a vývoja.