Prognóza rozvoja vedy a výskumu v oblasti sídelného a regionálneho rozvoja Slovenska do roku 2015 - Gajdoš, Peter
Špecifiká sídelno-regionálnej situácie Slovenska a jej výskumnej reflexie. Dispozície vedy a výskumu orientovaného na sídelno-regionálny rozvoj. Nové požiadavky na využitie vedy a výskumu v sídelnom a regionálnom rozvoji. Návrh priorít výskumu v sídelno-regionálnej oblasti. Podmienky a zabezpečenie výskumných priorít.