K súčasnému stavu a ďalšiemu rozvoju krajinnoekologického výskumu na Slovensku - Izakovičová, Zita
Krajinnoekologický výskum na Slovensku. Realizácia programu udržateľného rozvoja krajiny. Analýza súčasného stavu výskumu krajiny. Infraštruktúra výskumu a vývoja. Medzinárodná spolupráca v oblasti krajinnoekologického výskumu. Problémy rozvoja výskumu, opatrenia na zlepšenie situácie.