Základné problémy analýzy možnej zmeny klímy v 21. storočí - Lapin, Milan
Rámcový dohovor OSN o klimatickej zmene. Inventarizácia emisie skleníkových plynov a spresnenie teórie ich cyklov v atmosfére. Opatrenia na redukciu emisie skleníkových plynov. Monitoring klimatickej zmeny. Odhad možných dôsledkov kilmatickej zmeny. Opatrenia na zmiernenie možných negatívnych dôsledkov. Prijatie Kjótskeho protokolu.