Pošlite svoj tovar
Ako najčastejší spôsob zásobovacej logistiky využívajú obchodné reťazce tzv. cross docking. Reťazec si vybuduje centrálny sklad (crossdockingové centrum) a dohodne sa s dodávateľmi tovaru, aby nevozili tovar priamo do jednotlivých predajní, ale na jedno miesto - do centrálneho skladu. Ďalším vývojovým stupňom po cross dockingu je systém, ktorý využíva zásielkovú službu DPD (direct parcel distribution). Ide o cross docking bez centrálneho skladu. Toto riešenie využíva napr. Metro v Nemecku. Výhody. Bez nákladov na dopravu.