Význam ropy ve světovém hospodářství - Mašlík, Miroslav
Charakterizácia faktorov ovplyvňujúcich cenový vývoj ropného trhu, analýza cenového vývoja. Nie každá odchýlka cien ropy od svojho normálu môže byť považovaná za ropný šok. Konkrétne faktory ovplyvňujúce vývoj cien ropy v roku 2004 a zhodnotenie dôsledkov vyšších cien ropy pre svetovú ekonomiku.