Nová priemyselná politika Slovenskej republiky pre obdobie do roku 2013 - Mečár, Miroslav
Stav a vývoj jednej zo spoločných politík EÚ. Cieľom priemyselnej politiky SR je zvyšovanie konkurenčnej schopnosti a budovanie priemyslu ako základného prostriedku pre zvyšovanie životnej úrovne obyvateľstva. Revidovaná priemyselná politika SR bola vytvorená v roku 2004 a v súčasnosti si kladie za úlohu premenu SR do roku 2013, obdobne ako EÚ, na "najviac konkurencieschopnú ekonomiku na svete".