Vývoj konceptu humanitárnej intervencie od 19. storočia až po súčasnosť - Babušíková, Zuzana
Koncept humanitárnej intervencie ako súčasť mocenských politík. Doktrína humanitárnej intervencie ako integrálna súčasť riadenia zahraničnej politiky európskych krajín. Humanitárna politika.