Vymedzenie pojmu medzinárodná organizácia - Grešš, Martin, 1978-
Pojem medzinárodná organizácie. Neexistuje jednotná definícia pojmu medzinárodná organizácia. Každý sutor definuje tento pojem svojim vlastným spôsobom. (M. Potočný, E.A. Šibajevová, A. Pitoňák.) Iní autori vychádzajú zo základného rozdelenia medzinárodných organizácií na medzivládne a medzinárodné mimovládne organizácie. Charakteristika medzinárodnej organizácie, vychádzajúca z definícií tých autorov, ktorí sa prikláňajú k rozdeleniu medzinárodných organizácií na medzivládne, mimovládne a multinacionálne. resp. transnacionálne korporácie.