Štrukturálne reformy v regióne Blízkeho a Stredného východu - Havlová, Katarína
Ekonomická charakteristika Blízkeho s Stredného východu (BSV). Postavenie regiónu vo svetovom hospodárstve. Verejné investície v regióne. Postavenie verejného sektora v ekonomikách regiónu BSV. Makroekonomická regulácia. Proces makroekonomickej stabilizácie v Jordánsku. Reformy obchodnej politiky. Dohody medzi Európskou úniou a niektorými stredoeurópskymi krajinami. Arabská zóna voľnoho obchodu (AFTA). Privatizácia v Jordánsku. Zlepšenie prostredia pre súkromné investície.