Slovenská republika a plnenie maastrichtských kritérií - Hniličan, Vladimír
Stručné vymedzenie maastrichtských (konvergentných) kritérií. Ustanovenie Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva. Vývoj cien. Vývoj výmenných kurzov. Fiškálny vývoj. Vývoj dlhodobej úrokovej miery. Cenová stabilita.Slovenská republika a plnenie maastrichtských kritérií. Stabilita menového kurzu. Fiškálny deficit. Hrubý dlh vlády. Dlhodobé úrokové miery.