Koncert pre Afriku - Lipková, Ľudmila
Afrika vo svetovom hospodárstve. Hlavné príčiny zaostalosti Afriky. Blairov plán pre Afriku. Zvýšenie rozvojovej pomoci Afrike. Otázka otvorenia trhov pre chudobné štáty. Plán odpustenia dlhov najchudobnejším krajinám. Svetová banka a MMF a boj proti chudobe. Koncert pre Afriku (2. júla 2005) a názory naň.