Každému podľa jeho potrieb - Záborský, Ján
Návrh ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny Ivety Radičovej brať pri výpočte nových starobných dôchodkov do úvahy všetky mzdy, ktoré dôchodcovia poberali, čo by znamenalo aj zárobky za socializmu. Kritika návrhu. Debaty o zachovaní, obmedzení alebo zrušení zásluhovosti systému štátom rozdeľovaných peňazí - na zásluhovosť nie sú peniaze. Potreba hľadať iné riešenie.