Lidský kapitál - Mužná, Barbora
Teoretické vymedzenie pojmu ľudský kapitál, historický vývoj prístupu k ľudskému kapitálu, analýza investícií do ľudského kapitálu. V súčasnej znalostnej ekonomike rozhodujúcu rolu hrá ľudský kapitál. Investície do ľudského kapitálu predstavujú budúce zvýšenie zárobku, ktorého sa dočkáme vo chvíli, keď budeme na trhu práce ponúkať kvalifikovanejšiu prácu.