Strukturální pomoc Evropské unie České republice a její využití v regionu Moravskoslezsko - Navrátil, Boris
Česko po vstupe do EÚ má možnosť plne participovať na jednotlivých politikách EÚ, vrátane politiky hospodárskej a sociálnej súdržnosti. Prostredníctvom tejto politiky sa znižujú rozdiely v úrovni rozvoja regiónov a členských zemí pomocou fondov štrukturálnych a Kohézneho fondu. Česko patrí k menej rozvinutým členským štátom EÚ, preto táto podpora má pre neho veľký význam.