Hodnotový svet rodiny v integračných procesoch - Plávková, Oľga
Rodina ako organizovaný a vyvíjajúci sa systém, ktorý raz plne prijíma spoločenské zmeny, inokedy zapína obranné mechanizmy pre náročné situácie, krízové stavy a nežiaduce ohrozenia. Premeny hodnotového sveta rodiny, problém flexibilnosti a otvorenosti rodiny a proces jej potenciálnej sociálnej transformácie. Mladá generácia a svet zamestnaných žien.