José Manuel Durão Barroso - nový predseda Európskej komisie, osobnostný a politický profil - Rusiňák, Peter
Niektoré fakty z osobnostného a politického profilu tohto pre stredoeurópsku verejnosť málo známeho politika. Dôvody, ktoré viedli Európsku radu navrhnúť na uvedený post Durão Barrosa, jeho názory a vízie v oblasti európskej architektúry. Autor príspevku využil svoje skúsenosti zo svojho diplomatického pôsobenia v Portugalsku.