Vplyv malých štátov na politiku Európskej únie - Mattoš, Boris, 1977-
Inštitucionálna štruktúra a Európske spoločenstvá. Inštitucionálna štruktúra a ďalšie rozširovania EÚ. Napätie medzi veľkými a malými štátmi EÚ. Administratívne zložky v rámci inštitúcií EÚ. Malé štáty v kontexte vzťahov s Európskou komisiou. Informácia o jednotlivých členských štátoch EÚ s rozdelením na predmetné kategórie: malé a veľké štáty.